June 28th, 2016

SULWHASOO FLAGSHIP STORE BY NERI&HU ARCHITECTS IN SEOUL

Sulwhasoo Neri&Hu

Today we recommended you this Sulwhasoo flagship a lattice of brass rods creates see-through surfaces that extend throughout the interior of this shop in Seoul, which was designed by Neri&Hu for Asian skincare brand Sulwhasoo.

Sulwhasoo Neri&Hu

The Sulwhasoo Flagship Store is situated in the South Korean capital’s Gangnam district and occupies a five-storey building that was renovated to provide the brand’s first dedicated retail space.

Sulwhasoo Neri&Hu

The building’s renovation was overseen by Chinese studio Neri&Hu.

Sulwhasoo Neri&Hu

The design is influenced by the symbolic significance of lanterns in Asian culture, as tools for illuminating people’s travels and marking the beginning and end of a journey.

Sulwhasoo Neri&Hu

The spaces are arranged to create an evolving experience across the various floors, starting on the ground floor, where a seasonal product display is located close to the street-facing windows.

Sulwhasoo Neri&Hu

This level also accommodates an area dedicated to the brand’s heritage and philosophy.

Sulwhasoo Neri&Hu

Sulwhasoo Neri&Hu

Slender brass rods join together to form geometric volumes, enclosing an outdoor terrace visible from the street.

Sulwhasoo Neri&Hu

This element reappears inside the building and provides a sculptural detail that continues through a series of voids and openings that define the store’s interior.

Sulwhasoo Neri&Hu

“Neri&Hu aspired to create a space that appeals to all the senses, that captures the customer immediately as they approach the building, creates an experience that continues to unfold during the journey through the store, and leaves a strong impression with visitors long after they have left,” said the architects.

Sulwhasoo Neri&Hu

Sulwhasoo Neri&Hu

Sulwhasoo Neri&Hu

The sense of endlessness achieved by the dense lattice is accentuated by round mirrors integrated into gaps between the rods. Light fixtures are also suspended from the structure, helping to illuminate the merchandise displayed.

Sulwhasoo Neri&Hu

Wide timber floor boards give the interior a warm, natural feel. These extend across the sides of plinths featuring solid stone tops, on which the company’s products are displayed.

Sulwhasoo Neri&Hu
Posted in Recomendación del día. 4 Comments.
Comments
Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Interesante y original proyecto me gusta. Como siempre estupenda recomendación. Mil Besos!!!

Comment from jesús

súper original!

Muy chulo, pero me falta ver un buen jardín que decore la casa. Usando unas buenas herramientas de jardinería se pueden hacer cosas muy chulas.

Comment from Té Blanco

Excelente diseño, pero te recomedaria que pongas unas platas ornamentales en las oficinas.