May 31st, 2013

Landscaping selection designed by the studio A-cero

The architecture studio A-cero, directed by Joaquin Torres and Rafael Llamazares presents a landscaping  selection designed by the studio.

HOUSE IN MADRID

In this landscaping proposal is proposed the use of natural materials such as gravel and gray and pink earthen areas to cover part of the surface, making a game of different shades along curved lines composed of drawings.

Among the tree species and distinguish floral: lavender, black bamboo, photinia, German iris, lilies of different species, sweetgum tree, red plum, Western yours, hydrangea, jasmine, common arbutus, Japanese cherry, abelia, hibiscus, Japanese quince, bay wild, conifer, day lilies voileta, pomegranate, oleander, etc..

The ground floor was expanded to 260 m2 in both dwellings, for which we performed a subsequent landscaping project. On the cover of this extension are drawn wavy lines that vary in thickness in gray and pink gravel, along with some of the floral spices above.

HOUSE IN LA ROMANA (DOM. REPUBLIC)

The landscape in this project reaches a very important part with three elements: very well cared and native vegetation, and spectacular pool with curved form and a private beach with port.

The house is covered by Coraline, a native limestone with clear tones of great quality, with a great adaptation to the solar light and the sea environment.

HOUSE IN MADRID

The garden has been designed as an extension of the common areas of the house, even entering the lake within the garden of the house.

We have sought that the garden and the outside converge with the architecture. Water is an element that has been part of the house at all times, as seen both in water depths of the cover as in the indoor pool.

HOUSE IN SOMOSAGUAS

A series of mounds, lakes and curved roads, mark an organic character in the landscaping project.

Mounds are designed to give an impression of movement on the outside, creating a visual play environment.

In the access we have provided a set of boxwood marking the pedestrian route to the entrance and sculptural trunks in red and black to bring more color to the front facade.

DEVELOPMENT IN IBIZA

The following landscaping corresponds to the Ibiza’s development that counts with spacious communal gardens forming a unique space in an excellent natural environment.

We have opted for a low cost gardening (xero gardening), although the trees have remained present in the plot and some grass areas for children.

MOKA HOUSE

The architecture blends with the landscape through a series of volumes that rise from the garden to the house itself, combining the curved shapes of a total architecture.

1001 NIGHTS HOUSE

Big curved  volumes compose the facade of the property, creating a complex integrated with the outside  environment. There’s a movement sensation in the walls, contrasting with the rectilinear shapes of the covering.

Important work in the surrounding landscape, with pome granate trees and native palms from Iran.

A generous stone path with sheets of water leads to a huge black glass door through which you access the interior of the house.

GARDENING ROOF HOUSE

The first sensation that this house produces when people go into the plot is that the building seems to be hidden between concrete walls and vegetable ramps that extend up to the roof.

They are dyed in dark gray and contain, between them, vegetation areas that seem to climb towards the sky.

Sustainability has a very important role in this house. In this sense, the spotlight falls on the entrance facade and cover as much of their surfaces are occupied by xero gardening, landscaping technique which consists of low energy vegetation.

HOUSE IN SORIA

This project is located on the outer surface of a terraced house in a garden that projects composed of various geometrical shapes which combine natural stone in different colors (white, pink and gray), gray gravel and natural grass. The garden has a sculpture that combines the different forms used in the composition.

The end result is a mosaic “pixelated” shaped of puzzle, that combines different colors by using natural stone and natural grass.

The sculpture consists of 4 sheets of rusted steel die cut superposed, creating different levels. This sculpture seems to get the “puzzle pieces” that on the surface do not contain garden lawn.

RECAL FOUNDATION

The proposed landscape seems to integrate the urban action within the surrounding landscape, creating also an outdoor space to support the activities that are going to be undertaken at the centre. It aims to encourage biodiversity and natural habitats of micro recreate various faunal communities,ensuring with the natural surrounding spaces, a global habitat that allows the preservation of wildlife.

Formally the project is very simple. A wide path around the building, fired granite paving, separates the building from the bulk of the plantations. The plantation area is separated into two areas. On one side it raises an aromatic plantation area, adjacent to the building, creating a colourful flower bed of colours and textures, full of aromas to endow a natural environment to the whole space. On the other side, the remaining plantations are located around the perimeter of the plot.

This space consists on a large area of ​​meadow of flowers emerging from different species of trees and shrubs, either alone or forming groups, which provide dynamism to the whole space. Through the provision and planting of plant species are generated different themed areas with their own aesthetic identity which are designed to host various functions and uses.

‘EL JARDÍN DE MI HOSPI’ – HOSPITAL LA PAZ

The roof of the Hospital La Paz is structured through a series of circular elements that function as different living rooms and play rooms, formally linked to a winding path that runs along the roof, creating an itinerary that welcomes you to get in and to explore all the space.

Among the elements of the roof we can find planters with trees. These planters of large dimensions allow the installation of trees, while they function as banks. Because of it´s density they give a sense of forest. It is an area designed for meeting, resting, reading, etc. Another element that we have to highlight are the pergolas-table: circular tables provided with shadow thanks to two large pergolas, covered by different species of climbing plants.

7

On the terraces of the building 2, two therapeutic gardens will be created for each of the senses: the Garden of smell, with aromatic plant species; the Garden of sight, with colorful plants; tha Garden of taste, with fruit vegetables species; the Garden of touch, where we can find plants with interesting textures; and finally the Garden of the ear, with species that generate different sounds when combined with the wind. They will also have an area of spread, so the children can grow their own plants.

HOUSE IN POZUELO DE ALARCÓN

In this property there are defined surfaces around the building and the pool, but leaving the landspcape zone in two areas located on both sides.

We decide to do it in this part because there are paved surface, using this space like an only one zone and introducing different types of ecological pavement that minimice the visual impact of the paved surfaces.

In consecuence, this space is more interesting and dynamic. Is important to point the seats in rectangular form next to the pool that use the inclination to include this plastic and functional element.

VILLA IN UNITED ARAB EMIRATES

We propose the use of mounds that can organize all the space, creating different areas, different views and totally different uses.

We suggested giving the house a grass prairie, with two varieties of pixelated. On the same grid, arise from the own design hedges of different shrubs associated to shadowed areas, that encourage large specimens of BaoBap.

In the entrance area is proposed a planting area of large specimens of trees with flowers like tebbuia, jacaranda, etc. , on a large white gravel surface, where a grates system is designed (system created in order to cover the gap and level reserved for watering the trees), generating on the pavement an interesting element.

VILLA IN INDIA

The respect for the environment is crucial, so the landscape is based on the conservation of native plant species, using plants ‘Tulasi’ for this type of architecture.

Regarding the circulation of vehicles inside the complex,we propose an organic route that allows us to observe the landscape. For this reason (the enjoyment of green areas that flood the complex) the vehicles accesses are long with slight unevenness, with enough space for a dual circulation of vehicles.

In these villas we wanted to keep the owner’s privacy, giving them a perimeter fence of about 3,75 meters tall. A physical limit that gives consistency to the set but doesn’t break with the landscaping.

BOULEVARD SAN PEDRO DE ALCÁNTARA

It is designed as a street circuit connection of the two parts of the city. Along the boulevard we find numerous spaces dedicated to different uses over two sections separated by a roundabout, which has a curve shaped sculptural piece.

The first section houses the entertainment and dining areas, an amphitheater, a large area for sports activities for adults, children’s area, spacious gardens, walking and rest half covered areas.

In the second section are proposed recreation and rest areas, landscaped areas, half-covered walking areas and a small area with kiosks devoted to leisure and catering. In this section we place as singular space an amphitheater, multiplying the number of activities that can be performed.

Posted in Paisajismo, Selección, viviendas. 4 Comments.
Comments
Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Bellisimas Imágenes todas ellas, todo un derroche de Buen gusto…Felicidades!!

Comment from A-cercf club de fans de A-cero

Que bonito!!! Espectaculares imágenes. Felicidades!!!

Comment from cales

Somos la revista digital shoot-art.com dedicada a lo mejor de lo mejor en el mundo del ARTE, GALERIAS, DISEÑO, ARQUITECTURA, SUBASTAS, MUSEOS y hemos publicado en nuestra HOME una de vuestras casas ( vivienda 1001 ) espero sea de vuestro agrado y no cause molestia alguna. para cualquier duda, sugerencia o respuesta estamos a su entera disposicion.
Felicidades por vuestro trabajo.
nota: si os gusta y no causa molestia tenemos previsto cada mes publicar un reportaje de vuestras casas.

Comment from comentario

gran trabajo de Martín Toimil y laND30! sería considerado al menos citarles…