February 25th, 2011

REFORM AND EXPANSION OF SINGLE FAMILY HOUSE IN CADIZ – SOTOGRANDE -SPAIN

In this reform and expansion of a house by the studio A-cero, led by J. Torres, R.Llamazares, is intended to respond to customer needs in terms of rooms and areas with special care in relation to the existing environment, materialized this care in thespecial care that provides the house with the existing vegetation, a cork of high ecological value .

The house was in a state of disrepair and neglect so  the studio  decided to give it a second chance to recover all its  Mediterranean light.

BEFORE  A-CERO

Housing is arranged on two levels: low + high, spreading the floor in three pieces: guests, children and service, given shape by a common area consisting of lounge,dining room and connected to the upper floor where is the bedroom, main bathroom and dressing.

An interesting set of porches and terraces embrace the courtyard. Reduced in the intervention the corridors, organizing the continuous stay in space in which is of particular attention by introducing lighting warm and cold sources and giving prominence to the indirect light that gives harmonious and serene environment.

Have been respected original facade elements such as balconies, replacing the traditional iron railing for a glass, continuing the pattern of the stairs and wrapping the house in this popular Andalusian architectural sense, patios and corners, restful and chat.

It uses the figure of the tree to create holes in the porch. The mud floor of the courtyardand and the perimeter around the house has been replaced by pine beams acting as a link between the wood inside and outside.

Light and shade, coolness and heat result in a functional architecture of pure linestopped by a careful choice of materials, colors and textures.

Posted in Interiorismo, proyectos, viviendas. 6 Comments.
Comments
Comment from rafa

Interesante y preciosa, .muy bien aprovechados los espacios , y totalmente acorde con nuestra tierra, enhorabuena

Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

UNA HERMOSA VIVIENDA QUE HA CONSERVADO SU ESTILO CON UNOS ALIÑOS DE A-CERO SUMAMENTE FAVORECEDORES, LAS TERRAZAS IDEALES Y EL DETALLE DEL “ARBOL” FANTÁSTICO!!!! Enhorabuena”

Comment from juan manuel bernal parodi

ooooooooohhhhh!!!!!!!! muy buen trabajo si señor

Comment from Carlos Márquez López

Me encanta la sensibilidad que habéis tenido al conservar partes de la casa con estilo andaluz a la vez que armonizarlos con el sello de A-Cero. Os felicito.

Comment from Jose Maria

A mi tambien me gustaría una “segunda oportunidad” (con A-cero, claro) para una casa grande destartalada que tengo en Alicante… Me encanta lo que haceis!!

Comment from Margarita

Me parece una intervención muy respetuosa con la arquitectura original y vestida del siglo XXI, ¡Que sensibilidad con lo bello! ¡Genial!