October 26th, 2012

(Español) Proyecto de vivienda unifamiliar en el Norte de Madrid I

Today we recover an old project which unfortunately stayed on paper, but we want to share with you. These are two different versions designed by A-cero for a house in an exclusive development north of Madrid. In this occasion we chose to distribute housing 1094.89 m2 on two levels to optimize the aesthetics and functionality of the project, according to customer needs and terrain features.

SKETCH

GROUND FLOOR

This level boasts a total floor area of 992 m2, which was designed to be distributed internally in: an entrance area with a pedestrian access ramp, 41.87 m2 hall with stairs to the upper level of 5.30 m2; common areas like the living room of 84.95 m2, 34.31 m2 the chair, a toilet of 3.39 m2, a kitchen with pantry 23.28 m2 4.76 m2; areas service where we found a supplier of 16.92 m2, 20.59 m2 of ofice, bathroom 6.63 m2, 6.54 m2 laundry-drying area, service access, a courtyard of 7.61 m2, room be of 14.79 m2 and two bedrooms of 11 m2 approx; private use area composed of two master bedrooms, one of 44.74 m2 with distributor, two bathrooms of 18.92 m2, two dressing rooms of 10 m2, and 12.10 m2 courtyard, a recreation area where we would find a sauna of 3.12 m2, bathroom, dressing room of 4.75 m2 and a pool of 100.55 m2.

For quick access ramp to the garage got 171.77 m2 (up to 7 vehicles), along with a patio of 42 m2 and a utility room of 13.94 m2.

 

TOP FLOOR

 

At this level of 323.33 m2 find the most private rooms of the house. A lobby of 18.27 m2 lead us to a dispatch of 49.68 m2 and four rooms of identical dimensions (25.66 m2) that have their own bathroom of 8.40 m2 (except one of them, which has a bathroom 10.05 m2 surface.

EXTERNAL

This first design is especially distinguished by the inclusion of two circular towers whose undulating forms contrast with the straight lines that dominate the rest of the building, in a singular game that they would unique this residence.

 

From the rear facade is appreciate the second volume of larger radial and semi open by a large glass panel overturned the porch.

 

One of the circular pieces would open in its central part to give way to the main entrance of the building by a generously sized door.

 

The travertine marble was the preferred option for coating almost completely this project, only to be replaced by basalt punctual pieces, such as rear pergola or both walls of the front facade.

 

Rate it on Blog A-cero for Bitácoras prizes 2012

Votar en los Premios Bitacoras.com

Posted in proyectos, viviendas. 11 Comments.
Comments
Comment from Iván Diaz

Que bueno el detalle de la entrada principal como cortas en cuña hermoso igual q el detalle de sensación de estar flotando la estructura q esta en travertino con las losa negras y el semi circulo en cristal Y recuerda que te seguimos desde Colombia Suramérica

Comment from A-cerocf club de fans de A-cero

Espectacular el diseño de esta vivienda, es una escultura totalmente me encantan esos cilindros, esa puerta, todo en su conjunto. Enhorabuena

Comment from mercedes

Precioso juego de formas, otra joya para la colección. Una lástima que aún no se haya ejecutado el proyecto. Me ha encantado. Enhorabuena artistas.

Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Espléndida Casa, un Diseño con un juego de Lineas Magnífico de resultado SOBRESALIENTE…Enhorabuena una vez más!!!

Comment from Carlos Sevillano

Una implantación rotunda del proyecto en el lugar , unos voladizos espectaculares , y una pieza horizontal entre ellos de una esbeltez y longitud inusitada ,¿sin apoyos? . Como se pretendía hacer? Soy aparejador y además de admirar vuestra arquitectura, me interesan mucho las soluciones técnicas que hay debajo de esos diseños.
Enhorabuena una vez más.

Comment from David

Y la otra propuesta?
Estaria bien que se vieran imagenes del interior.
Me gusta mucho esta propuesta. Felicidades Joaquin.

Comment from Marta Juanico

Me gusta mucho esta casa casa. Cuanto puede costar una casa como esta?

Comment from Leire Argun

Me parece que os habeis equivocado con los metros cuadros.
Arriba dice que la casa tiene un total de 1094m2. Y luego mas abajo pone que la planta baja tiene 992m2 y la panta alta 323m2. No encaja.

Comment from martin clar

Viendo los planos me ha recordado a la casa de tus padres

Comment from German

Joaquin, a parte de ser un genio, tienes la lámpara mágica,¿que más se puede pedir, tu imaginación es desbordante, el circulo de arriba me sugiere un centro de convenciones. Cantidad de soluciones técnicas. Como comenta David, como gran decorador que eres, que eso es otra parcela tuya, me gustaria ver imágenes del interior. Felicidades de nuevo.

Comment from Juan

Hola!. Es una pena que esa planificación se quedase sobre el papel. Creo que es un diseño con mucho gusto y que habría tenido un gran resultado de llevarse a cabo.

Aunque como comenta otro compañero, estaría muy bien poder ver el diseño interior.

Un saludo.