March 28th, 2016

NEW IMAGES OF INIALA HOTEL IN PHUKET (THAILAND)

The architecture studio A-cero, directed by Joaquín Torres and Rafael Llamazares, presents new images of projects designed for the exclusive Hotel Iniala Beach House, located in Phuket, Thailand.

A-cero has designed two of the 10 luxury rooms at the resort, the exclusive Aziamendi hotel restauurant and terrace facing the beach.

INIALA BEACH HOUSE

The Iniala Beach House is not like any other hotel or resort. This is a unique complex of 10 rooms spread over 3 villas and a spectacular penthouse. The Iniala hotel is a blend of extraordinary design, innovative cuisine and exclusive service.

The hotel is a 20 minute drive from Phuket International Airpoort, on t he beach of Natai facing the waters of the Andaman Sea.

‘SEASHELL SUITES’ OCEAN VIEW, DESIGNED BY A-CERO. NEW IMAGES

Villa Bianca is a European fusion of Eastern and Westner contemporary design, located beachfront. Here we can find the Seashel suites, designed by A-cero.

Each room is 62 m2 and has a private terrace of 25 m2. Both have direct acces to the pool and beach. The design of these two oceanfront suites are inspired by the forms of giant seashells. In the interior curves and organic lines flow continuosly around the room, moving inside to the outside architectural. The two suites have different designs that make them unique.

The use of natural materials such as wood in the interior creates a sense of calm and serenity. A-cero considered minimalism architecture creates a beautiful frame in which to place important works of contemporary art. These pieces will change each year, creating a new skin and environment.

The structure of the rooms is adapted to its outer enveloppe, with a particular vaulting. The spaces are designed to be especially large and airy, contact with the outside,, in this case a key to find these on the waterfront factor. Krion white bands articulate the walls, complemented by horizontal strips of LEDs that illuminate the room. In the bathroom stylistic solution is proposed as the Spirit Collection study, conducted for Porcelanosa and which in this case is integrated seamlessly into the whole.

The other suite adapts to a more vertical structure, reinforced by the centerpiece of white Krion that serves as the headboard and divided into two parts.  They are used in both materials and tones chords to the area where project: a combination of warm colors that incorporates native elements in wood, adaptting to the environment and dialoguee with the outside of the hotel at all times.

Inside the suite we can see pieces designed by A-cero exclusively for this hotel, as the Open Cabinet, marking a desk and multifunctional sculptural character that make you workplace a place of rest and relaxation.

AZIAMENDI RESTAURANT and OPEN SPACE BY A-CERO. NEW IMAGES

The Aziamendi restaurant, designed by A-cero, will feature a luxury chef Eneko Atxa awarded three Michelin starss. The restaurant is inspired by the surrounding nature. Undulating waves wooden ceiling symbolize the beauty of the Andaman Sea. The tropical landscape is represented by the natural tree form as tables.

For the Open Space, as for the rooms and restaurant, A-cero has designed exclusive pieces of furniture for Iniala Beach House. In this space highlights this table, a single piece where design and functionality meet.

This is a table of more than 6 meters in length and up to 20 diners with a modular design hat is divided into 6 independent blocks, which become individual tables for 3/4 people. It has created a glass box to watch the idyllic landscape of the coast and creating a connection wth the environment.

Posted in Interiorismo, proyectos. 6 Comments.
Comments
Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Bellísimo y exquisito, maravilloso poder disfrutar de algo así. No podría ser más Bonito. Felicidades mil veces!!! Besos!!

Me parece una pasada este hotel. Todo es fantástico. Me ha dejado sin palabras la verdad.

Comment from Daniel

El hotel es fantástico. ¡Un trabajo excelente!

Comment from Gafas de sol baratas

Hacía tiempo que no veía algo tan molón.

Comment from Cocinas

Un paraiso sin duda, pero con un trabajo arquitectónico importante. Nada es lo que parece. Enhorabuena, la mesa invita a estar.

Comment from jardines japoneses

que lindo seria conocer tailandia!!