August 31st, 2013

NEW WORKING IMAGES OF A RESIDENTIAL COMPLEX IN LOS ANGELES DE SAN RAFAEL

Today the architecture studio A-cero, led by Joaquín Torres and Rafael Llamazares present a work images selection of the large urban complex “Los Angeles de San Rafael”, which covers nearly 21 million square meters and is located in the Guadarrama mountain,  just from 35 minutes from the center of Madrid.

LOCATION

For further information on the distribution of the different houses, you can visit the original post by clicking in the following image:

TOWNHOUSES

EXTERIOR

The project includes more than 3,000 houses in an area of 265’50 ​​hectares which make up  ”El Carrascal,” the new residential area designed by A-cero in this development.

Restaurants, hotels, spa and sports facilities for everyone (horse riding, tennis, paddle tennis, golf …) are included in the project. Also, the area has an excellent communications, because it has a railway station and bus stop from Madrid to Segovia, and outputs to the AP-61 National 68 and 601 km are very close.

The plot has green areas and gardens, creating an ideal environment for the enjoyment, relaxation and leisure, with a great landscaping job.

INTERIOR

SINGLE FAMILY HOMES

EXTERIOR

For this work, A-cero has presented several pilot housing models whose designs includes straight lines and dynamic as well, integrating harmoniously into the natural environment in which they are located with their earth-colored facades.

Designed on two levels, ground floor and first floor, housing type has a total area of ​​134’25 m2. The ground floor rooms is the most public area, such as the kitchen, living room, laundry room or storage room. This level occupies a total of 82’10 m2 with a garage of 30’79 m2.

The upper floor is 52’15 m2, the most private area.  Master bedroom, bathroom, two secondary bedrooms and another bathroom.

NEW WORK IMAGES

Posted in proyectos, viviendas. 5 Comments.
Comments
Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Que bonitas imágenes de obra, a mi siempre me ha gustado este complejo residencial y va a quedar demasiado una vez terminado. Felicidades por enésima vez, otro gran Proyecto de A-cero!!!!

Comment from Anonymous

Pues lamento discrepar. Vamos a ver si puedo exponer mi punto de vista de un modo educado, y sobre todo, intentar justificarlo.
Partiendo de la base de que NO es un mal proyecto, lo encuentro muy corriente. Entiendo que una promoción de adosados tiene unas condiciones de partida muy rígidas, y exceptuando la bonanza de esa preciosa doble altura del salón, apostaría a que la distribución espacial es más o menos corriente, sin asegurarlo al no ver el plano, pero tampoco con miedo a equivocarme( no voy a decir ni vulgar ni mediocre, palabras empleadas con muchísima ligereza en otras ocasiones por algunos participantes del blog). Doble altura ésta, que creo sólo arquitectos con el status de A-Cero pueden permitirse. ( A cualquiera de nosotros, el promotor nos “calzaría” un dormitorio en ese piso superior, condenando dicha doble altura). Por lo demás, una tipología común, resuelta en apariencia con soltura constructiva, y con un lenguaje, cuya vocación escultórica, en mi humilde opinión, se resiente mucho en construcciones de este tipo, al contrario de lo que sucede en las villas de A-Cero. Aquí, resulta exagerado, sobre todo en los renders, no entiendo esa querencia por las líneas oblícuas, casi parece una transcripción de algunos de vuestros croquis dibujados con una perspectiva voluntaria y exageradamente fugada (tal vez influencia de Zaha Hadid). Por decir algo positivo, se agradece que se investigue en la innovación en este tipo de construcciones, pero creo que mediante una solución como las que planteáis en A-CERO TECH, se habría llevado a cabo un proyecto infinitamente mejor. En cualquier caso, gracias por el post

Comment from corto maltes
Comment from conchi

A mi me encanta y aprovecho ¿ por casualidad no necesitaria un buen electricista, super profesional, responsable, educado y trabajador? Hablo de mi marido.Seia genial trabajar contigo.Gracias

Muy bonito como está quedando. Enhorabuena por el proyecto.