January 17th, 2014

New proposal for interior house designed by A-cero northwest of Madrid

The architecture studio A-cero directed by Joaquin Torres and Rafael Llamazares presents a new proposal of interiorism for house reformed by A-cero, situated in the northwest of Madrid.

COMPREHENSIVE HOUSING REFORM

A-cero designed this reform, of which I have left images anteriorimente work. The property has an area of 431,50 m2, divided into two levels (ground floor and first floor) with spacious porches, terrace and a pool of 50,23 m2. Here we show images of the outside of this house, before and after the study intervention.

SKETCHES

EXTERIOR

ORIGINAL IMAGES

PROPOSAL A-CERO

The exterior materials used are white limestone and black glass. We can see also sculptural trunks, made of synthetic resin material.

The pavement surrounding the house is also made ​​of white limestone.

In the next picture we can see the master bedroom terrace, protected by sheets of black glass and railing.

Highlighted in the building design geometric shapes with clean lines.

INTERIOR

ORIGINAL IMAGES

PROPOSED NEW INTERIOR

GROUND FLOOR GENERAL DISTRIBUTION

In this first level of 263.34 m2 main common areas are located next to a guest area with two bedrooms en suite.

DINING

SECTION AND PLANT

VIEW

For the dining room is proposed to place a dresser beige and white gloss lacquered wood, with a front on wooden slats. At first a model Slimo black tempered glass and the Rest model beige leather upholstered chairs table arises, both available in A-cero In. Finally, to accompany the finishes of the room, a table is proposed with a design of straight lines with a white and light wood finish along with Klee chairs upholstered in white leather (also available in our showroom in the C / Castello 66 ). Spotlights are used to highlight the pictures located in the wall and coving to rectangular ceiling design where LED lighting is employed.

MAIN SALON

SECTIONS AND PLANT

VIEW

In the main hall we found a wooden panel that envelops the room checking the verticality of the environment, with a compartment to hide the television. About the TV cabinet, made ​​from natural wood, we see a sideboard in gloss white lacquered wood. This houses a fireplace bioethanol in its side, protected by tempered glass panels transparennte. Coffee tables, made ​​to measure, combine natural wood finish with a white gloss lacquer finish. The proposed furniture available in A-cero In shares a white finish, which distinguish a model Trek armchairs and a sofa and chaise longue from the Ace collection.

DORMITORIO 1

SECCIÓN Y PLANTA

VIEW

In the bedroom include the design of the bed frame and headboard which has been made ​​in white gloss lacquered wood. On the sides are a second interior shot where we see a wooden panel with a beige finish, following the contrast also observed in the shades of the walls. The table desk by the structure of the puffs, has been made ​​from wood and is finished in white gloss lacquer. A large window with woodwork painted in black, lets in plenty of natural light.

BEDROOM 2

SECTION AND PLANT

VIEW

In this bedroom a greater contrast is seen in the finished, thanks to elements like the shelf above the bed and the bedside tables, made ​​in black lacquered wood shine. The bed is upholstered in white leather, and the floor is resolved in light wood.

VIEW

In this bedroom a greater contrast is seen in the finished, thanks to elements like the shelf above the bed and the bedside tables, made ​​in black lacquered wood shine. The bed is upholstered in white leather, and the floor is resolved in light wood.

DORMITORIO PRINCIPAL

SECCIONES Y PLANTA

VIEW

The master bedroom has its private bathroom, dressing room, a living room, a screened porch and deck. This stay is adapted to the architecture of the top floor, so the walls have been painted white to give more spacious feeling to the space. The headboard and bedside tables are made of natural wood, like the desk. The latter has a wood finish and lacquered white, as are the accompanying puffs. The bed is upholstered in a fabric of the customer.

OFFICE

SECTION AND PLANT

VISTA

El despecho cuenta con una mesa escultórica formada por dos piezas. La mesa de escritorio está realizada en chapado de madera natural, con pie en base de mármol. El mobiliario comparte un acabado en tonos claros, al igual que los muros, donde observamos una silla de despacho, un chaise longue, y una silla de visitas. El contraste de  los acabados lo encontramos en uno de los muros donde la entrada y el fondo de la estantería se realiza en vidrio negro.

Posted in Interiorismo, proyectos, Reformas, viviendas. 15 Comments.
Comments
Comment from Alejandro Navarro

Para un mejor aprovechamiento de los porches durante todo el año, recomendamos el uso de los cerramientos de cristal Acristalia.

Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

La Propuesta de exterior PRECIOSA, Interior está bonito pero los tonos usados no me gustan demasiado (opinión personal) me resulta un poco soso…Un lindo Proyecto en general pero el Exterior supera lo Interior, an mi opinión claro. Felicidades!!!

Comment from A-cerocf

Un cambio abismal. Es como hacer una casa nueva. Los propietarios estarán encantado simios. Felicidades

Comment from Luis

Joaquín :
ME ACABO DE DAR DE ALTA EN TWITTER, ERES AL PRIMERO QUE SIGO POR QUE ME ENCANTA TU TRABAJO Y QUIERO SEGUIRLO.
Eres un fenómeno, este proyecto me parece excelente, un gran cambio para reconvertir una vivienda normal en un ” casoplon”
A_Cero, yo tengo una parecida y el cambio me ha encantado.
Me encantaría que me contestases al mensaje para saber si te ha llegado,algún día te mandaré una foto de mi vivienda.
GRACIAS POR LEER EL MENSAJE
UN CORDIAL SALUDO
Luis Moreno Glez

Comment from M.a.

Un diseño muy elegante. Gran trabajo

Comment from Maria Eugenia

Necesitaba el cambio.Espanto de casa( esa ropa tendida,la alfombra de las escaleras).Por supuesto que me gusta el cambioLa unica pega es que la veo muy blanca y muy umpersonal, parece que no vive nadie en la casa.

Comment from MANOLO

¿no sería más facil tirar la casa y hacerla nueva en lugar de estar limitados por los espacios que ya existen? Por precio creo que andará por ahí…respecto al proyecto nada nuevo…en fin.

Comment from Plusreformas

Excelente trabajo, de alta calidad y grandes proyectos.

Comment from Raul Sabadell

Admiro mucho tu trabajo Joaquín yo opté por incorporar verjas diseñadas por mi de hierro como separación entre habitaciones desde arriba del techo hasta abajo y la verdad quedó fenomenal, discreto pero muy moderno y glam y todo gracias a Cerrajeros Barcelona, su trabajo es impecable.

Comment from Gubertec

Precioso proyecto que demuestra que una reforma integral puede conseguir una vivienda totalmente distinta.

Howdy I am so glad I found your weblog, I really found you by accident, while I was
looking on Bing for something else, Anyways I am here now and would just like to say cheers for a incredible post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
browse it all at the moment but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up
the fantastic b.

Un proyecto impresionante y una transformación radical.¡Enhorabuena!

Comment from Ventanas PVC

La verdad que con la calidad de las imágenes, gana mucho y el resultado de la propuesta de diseño interior esta genial.
Definitivamente me encanta

Comment from Cerrajero en Valencia

Me encantan vuestros trabajos…son expectaculares todos…Felicidades chicos…seguir asi

Comment from Extintores

Gran trabajo, imagino que también habréis contemplado un sistema de protección PCI. Saludos