September 24th, 2012

New A-cero proposal for the interior design of the new restaurant in Phuket

Today the architecture studio of A-cero, directed by Joaquin Torres & Rafael Llamazares, presents an interiorism project in Phuket, Thailand, for a newly-constructed hotel where the studio will participate in the design of two types of rooms and a restaurant. It´s located in a privileged beach front location, also, the building is eastern bordered by a river which determines its morphology.
SKETCH

PLACEMENT

 

DISTRIBUTION

DIMENSIONS

VIEWS
The restaurant has two entrances, one for hotel guests (pictured below) and the other general, it´s intended that its use is not exclusively attached to the property. The materials used are mainly wood, stone and bronze glass, garnished with other elements such as sheets of water

The restaurant is divided into two different spaces: the kitchen area and the dining area. In the latter area sliding panels are conditioned in fabric and glass sliding panels to ensure customer convenience and greater privacy during their stay.

NEW PROPOSAL

This is the third proposal that is presented to the customer, who was looking for a mixture of the first option (more linear and warm) and second (modern and sinuous forms). For this solution we use organic forms with natural materials. In this new proposal, the restaurant and kitchen are separated by a concrete wall, and the eye contact between these two elements is through some small holes in the concrete that let you see the kitchen.This detail in the concrete is intended to simulate the  the lattices Thaito avoid losing the essence of the place. This rough concrete wall also be used to hang artwork in the restaurant, so that the site also works as an art gallery.

ELEVATIONS

DISTRIBUTION IN FLOOR

FURNITURE

We used the wood to add warmth to the space, and thanks to its malleability each vertical slat roof is cut with a different curve. With these cuts we get a sinuous and dynamic ceiling.

Posted in Interiorismo, proyectos. 14 Comments.
Comments
Comment from Luis Delgado

Muy bueno el entorno que habéis creado, entre las dos opciones no sabría cual escojer, la primera es magnífica en su estilo pero también me encanta el diseño y el mobiliario de la segunda , que pensamos hará la experiencia del visitante más singular y placentera.
Dificil elección y como siempre un gran trabajo, Felicidades!!

Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Las Propuestas son todas Excelente pero la última es la que más me gusta, la veo Original diferente…Cualquiera es Lindisima!!!

Comment from Miguel

Me gustan todas las propuestas. Seguro que quedara muy bonito. Queria felicitaros por el nuevo diseño de la web de A-cero. Ha quedado muy bien, pero mi única pega es la de la prensa, ya que antes era de más fácil acceso. Felicidades A-cero.

Comment from Miguel

Cuando intentas ver el plano del cubic evolution de la planta alta te sale la planta baja.

Comment from Miguel

Como es que en el apartado de news room hay una raya roja en todas que cuando la picas sale la vivenda 19?
La raua roja esta a la derecha de la fecha y a la izquieda de la foto de la revista

Comment from Miguel

En la vivienda de Madrid cuando pones plantas te salen sotano, planta baja y sotano otra vez. Creo que os habeis equivocado y querias poner en vez de sotano otra vez la primera planta. Gracias.

Comment from Miguel

Siento ser tan pesado pero es que me encanta A-cero y quiero que todo os salga perfecto.

Comment from Miguel

Creo que os habeis dejado las 30 viviendas o como le llamais vosotros la vivienda 4

Comment from pedro martinez

Miguel, eres un poco pesado. Es una web nueva y tendrán que ir completándola y mejorándola. Muchas veces los programandores se confunden y meten la información mal o lo que sea. Está bien que des tu opinión, pero tampoco bombardear. Y lo que respeta a otros temas de estructura y estéticos, no puedes pretender que le vaya a gustar a todo el mundo. A mi me gusta mucho. Enhorabuena!!

Comment from Joaquin Torres

Miguel te agradezco muchisimo tu ayuda…,No eres nada pesado todo lo contrario,hay tanta informacion que seguro que hay algun error…aun no lo hemos ni anunciado pues estamos intentando minimizar los fallos…un saludo.
Pedro muchas gracias por tu comprension ….la verdad es que es mucho mas complejo que lo que puede parecer…los programadores son buenos pero muchas veces no saben si es una planta alta baja o sotano y tiene que estar todo muy controlado….estamos en ello y seguro q se nos escaparan muchas cosas….gracias de nuevo.
Esther una vez mas muchisimas gracias…besos.
Luis gracias por tus palabras llenas de respeto y cariño.Un abrazo

Comment from Miguel

He visto que habeis cambiado unas cosas. Que rápidos y eficientes que sois. Muchas gracias por atenderme de forma tan rápida. Sois Extraordinarios.

Comment from Borja Mari

Joder que horteradaaaa!!!

Comment from Joaquin Torres

Miguel gracias por tu ayuda…
“Borja Mari” tu nombre y tu comentario te define.

I hope your life more wonderful