November 27th, 2012

(Español) MÁS DETALLES SOBRE PROPUESTA DE A-CERO PARA LA RECUPERACIÓN Y ACONDICIONAMIENTO DEL BOULEVARD DE SAN PEDRO DE ALCÁNTARA

In today’s post I will detail some of the aspects of the proposal by studio A-cero, directed by Joaquin Torres and Rafael Llamazares for recovery and conditioning of the boulevard of San Pedro de Alcántara. SKETCH LOCATION EMPLACEMENT The recovery and refurbishment project of this boulevard, seeks urban integration of new spaces in the Crossing San Pedro de Alcantara, Malaga.   ELEVATIONS SECTIONS GENERAL PLANT It is understood the boulevard designed as a street circuit connection of the two parts of the city. Along the boulevard we found numerous areas dedicated to different uses over two sections separated by a roundabout, which has a predominantly shaped sculptural curves. The first section is greater in surface harboring therefore most of the functions. It locates the entertainment and dining areas, an amphitheater, a large area for sports activities for adults, a children’s area, large gardens, walking areas and rest half covered. The second tranche of intervention is lower, so it is aimed mainly for recreation and rest areas, landscaped areas, semicovered rides and a small area with kiosks dedicated to leisure and catering. In this section we locate as singular an amphitheater space, multiplying the number of activities that can be done. Between the various zones of leisure and sports, catering, sports and garden, designed by A-cero can find: MULTIFUNCTIONAL HEAD This function space includes an area of ​​1007.18 m2 for sports like football, basketball or skating. Its surface is of concrete and has a security perimeter fences in the skating area hollow tubes made ​​of steel. Contains concrete modular benches for rest and bicycle parking. SYNTHETIC RUNWAY SKATING The surface is covered with a synthetic material with the swipe like traditional ice in a custom track with hockey brands and modular panels of 965 x 965 x 20 mm and guardrail. SKATE RINK Trowelled concrete finished in thin silvery blue color with steel plate for the auction of steps and protection against bicycles, skates. Steps are formed in reinforced concrete and tubular steel for the auction of “cooping” in bathtubs and handrails, and banister with profiles rolled steel hollow tube. AMPHITHEATER Located in the east of the complex, in an internal dimension to other platforms which promotes the design of the bleachers. With a total area of ​​1178.06 m2 and trowelled concrete pavement finishes, clean and sculptural forms favor its seamless integration into the overall design. Located in this point to enjoy the sea view. WEST RECREATIONAL AREAS Over 1659.92 m2 we find different areas where we distinguish: biosaludable area, trampoline area, backbone trunks, topography estancial and playgrounds for different ages. SOURCE RECREATIONAL In the middle of the boulevard, inscribed in the rotunda that separates the two frames together, there is a sculpture-fountain as a milestone in the intervention, with a predominance of curved lines and establishing a dialogue with the rest of the surrounding elements. TERRACE BAR There is another type of construction present here: the terrace bar. Disposed two western and one in East area, consisting of a bar of 84.57 m2 and a terrace of 32.35 m2. It advocates a titration curve steeper and integrated into the rest of the set. ROTONDA SCULPTURAL The rotunda hosts a predominantly sculptural shapes curves, in this figure mana for water distributed forms a sheet of water, making the whole line follow the rest of the intervention. The finish of the set consists of: concrete floor, concrete walls with wood clapboard variable width and water bodies.

 

Posted in A-cero Tech, edificios, Paisajismo, proyectos. 9 Comments.
Comments
Comment from A-cerocf club de fans de A-cero

Un conjunto precioso y muy bien pensado. Enhorabuena

Comment from MARIO

Vaya lujo de Boulevard !! Algunas imágenes pararecen sacadas de una pelicula de Spielberg y otras de un libro de microbiología por lo orgánico, enhorabuena por la ‘mezcla’. Muy currados los renders/photoshops.

Comment from Nicolás Maldonado

Por curiosidad, ¿Esto es un encargo, un concurso, o un Proyecto en marcha?

Comment from Jaume Espí

Gran proyecto y una propuesta de lo más interesante. Desconozco si ya es vuestro o no. Desearos que así sea. ¡Muy motivador! Puede llegar a ser un trabajo espectacular.

Comment from ROSA

Nicolás, un concurso ya te digo yo que nó……No se presentan a ninguno……perdona por la respuesta…..pero alguna vez la había preguntado yo a JOAQUIN…..espero que Joaquín no se moleste por esta respuesta…..UN SALUDO NICOLÁS MALDONADO…….

Comment from JUAN MANUEL BERNAL

el proyecto es impresionante y el uso de piezas de Tech como edificaciones auxiliares al boulevard le dan mucho mas belleza al conjunto. Otra forma de ver la versatilidad de estas edificaciones.

Comment from Alberto

Es un concurso….

Comment from Marta

Ojalá os den el proyecto a vosotros; es precioso.
Por cierto, acaba de decir Joaquin que ha recibido críticas por salir en Sálvame. Quiero darle las gracias por salir en Sálvame, porque es una manera maravillosa de acercar la arquitectura a las personas que no tienen ningún contacto con ella como es mi caso. Yo llegué a esta web porque me encantaban las propuestas que salían en la tele, y quise ver más. Bueno, un saludo a Joaquin, a su socio y al resto del equipo 🙂

Comment from Ladolcevitashop

¡Buena propuesta!
La pista de skate es la clave. Es un elemento muy bueno, ayuda a hacer deporte y socializar. Debería haber más pistas de skate y tan bien construidas como la que proponéis aquí. El mundo del skate necesita más inversión y visibilidad, buen trabajo.