January 13th, 2014

A-cero presents a project of single family house in the Costa Blanca: Villa1

The architecture studio A-cero, led by Joaquin Torres and Rafael Llamazares, presents a new single family house project situated on the Costa Blanca, Spain. The house, on a plot of 1700m2, has a total floor area of ​ 845m2 divided into three levels: basement, ground floor and first floor. This project is part of a set of four villas designed by A-cero for Spainville.

LOCATION

This home is located in a unique plot situated facing the Mediterranean sea, in Valencia, in a place that has all the characteristics to become one of the most exclusive areas of Spain: Altea Hills.

SKETCHES

ELEVATIONS

PLACEMENT

The property is located on a plot approximately 1.700m2 facing the Mediterranean Sea, presented a steep slope. The 4 projects share a very complex and pronounced topography.

 

COVER FLOOR

OUTSIDE VIEW

The exterior façade responds to an organic design, where straight lines and curves that form bind different volumes, resulting in a stunning sculptural set that field stands. Sculptural forms have been developed and attractive volumes to achieve adapt the architecture to the plot’s topography.

Se trata de un proyecto de gran dificultad donde se aprovecha al máximo la superficie de la parcela. Gracias a estos elementos orgánicos, ángulos, quiebros y voladizos y formas esculturales, la vivienda se integra en el entorno natural donde la luz del sol y la proximidad del mar resultan determinantes.

Large glass panels that allows the entry of natural light and imply the continuity between the interior and exterior of the house are observed. These are finished in black glass and bronze.

Downstairs and upstairs we watched some overhangs that give movement to the facade. Overall careful management of volumes and geometry is observed.

The property presents different finishes on the facade, which offer different textures to visually set: white plaster concrete at higher levels in dark basement, black glass and stone closure plot.

The pool communicates visually with the landscape and the sea through a glass panel that breaks the homogeneity of the facade, creating a sense of continuity and infinity.

INTERIOR VIEW

A-cero Dwellings are considered as a whole, in this sense, the interior design is attached to the outside of the assembly. The interior features a large spatial richness thanks to the different heights and volumetric specific to certain rooms, looking for continuity and open spaces that connect to the outside.

Posted in proyectos, viviendas. 8 Comments.
Comments
Comment from A-cerocf

Que preciosidad, me ha encantado , es muy orgánica y los diferentes tipos de hormigón , hacen un acabado muy sugerente. felicidades

Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Una casa preciosa, el diseño espectacular, el hormigón en dos colores con el oscuro en la parte baja queda Ideal…exteriores fantásticos, el conjunto resulta delicioso…Felicidades!!!

Comment from RAUL GOMEZ

no sé, esta vez no termina de “encandilarme” … no tiene ese toque … que cuando la vez sabes que es de vosotros….

Comment from Anonymous

Qué dices Raul, esta vez está mucho mejor que lo que ultimamente se pone en el blog

Comment from JESÚS

La “típica” casa de película. De esas que uno sueña ya no con vivirla, sino con poder contemplarla alguna vez. De esas obras con duende, que solamente algunos afortunados pueden vivir. Eso sí, nadie nos quita poder degustarla emocionalmente. Por ello, gracias por compartir.. Un abrazo.

Comment from Lola

La verdad es que cualquier arquitecto no se atreve a trabajar en esos espacios tan arriesgados,y sacar ese partido sin desperdicio,tenía que ser J.Torre

Comment from Adan Herrera Cazares

A este señor (joaquin torres) esta bueno para llenarlo de de Flores por que el no a echo casas esto es arte; esta si va mucho mas alla, si son supercasas sus obras . En hora buena me encanto, majestuosa increiblemente hermosa e incomparable felicidades

Comment from Extintores

Excelente Proyecto como de costumbre.