June 30th, 2014

SHOPPING-MALL IN CENTRAL AFRICA

A-cero Joaquin Torres & Rafael Llamazares Architects present a new shopping-mall project located in Central Africa. The shopping mall with an extension of 12.300sqm divided in two different floors adapts perfectly to the slope of the plot.

SKETCHES

ELEVATIONS AND SECTION

BASEMENT

This floor has an extension of 6.700sqm. Here are placed the different accesses, the machinery room, the bank and the supermarket.

GROUND FLOOR

This floor of 5.600sqm has different commerce like coffee shop, beauty–centre and other locals. The whole space is distributed through a wide corridor and a central square that connects both floors.

ROOFTOP FLOOR

AERIEAL VIEW

EXTERIOR VIEW

The exterior facade design answers to the typical African culture references. The material used for the exterior walls is colour prefabricated concrete with artificial wood frames that resist the weather conditions. In the exterior we find different spherical lighting points breaking the continuous facade wall.

INTERIOR VIEW

The building fits perfectly to the plot thanks to the trapezoidal design. The glass rooftop in the middle of the building introduces natural light and at the same time the project proposes a frame system to control the light.

The facade is introduced to the interior through the central courtyard. The frame system that controls the light is also decorative. In addition this is complemented with LED lighting stripes.

Once inside, the square joins both floors and we find a hanging sculptural design made with wood panels. The sculpture is also used as a huge lamp.

Posted in edificios, Internacional, proyectos. 8 Comments.
Comments
Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Un proyecto muy interesante, original y atractivo me gusta mucho también el color. El escultórico de la Plaza central es una Pasada me encanta. Felicidades!!!

Comment from Maruja del Rio

Que pureja de líneas, que iluminación, cuanta belleza con tan pocos elementos!. simplemente GENIAL.

Comment from ACerocf

Un proyecto muy atractivo. Visualmente quedan espectaculares los chevrones de la fachada, el interior es muy bonito . Felicidades

Comment from Gabi

Que original y que precioso! Me encanta como habéis utilizado los motivos tradicionales en la fachada. Felicidades de verdad!

Comment from HELGA CABALLERO

¡Si es que no paráis! Yodo el día trabajando e ideando cosas tan maravillosas como este Centro. Espectacular, sois grandes Rafa y Joaquín. Un beso. HELGA

Comment from Joaquín Torres

Helga muchísimas gracias ….afortunadamente trabajo no falta …y ojalá siga así….besos.
Querida Gabi muchísimas gracias …
Gracias siempre al club de fans de a-cero….besos .
Maruja nada puede ser más gratificante que percibir que alguien se emociona con nuestro trabajo….mil gracias …
Querida Esther muchísimas gracias una vez más….un beso enorme

Comment from Elena

Espléndido sois únicos¡¡¡

Comment from Marketing Salud

Muy interesante, gran proyecto Joaquín, en nuestra agencia de marketing salud uno de los principales servicios que ofrecemos es el diseño de interiores y la iluminación de edificios icónicos.