September 14th, 2013

A-cero presents work images of the housing in Valencia

Today the architecture studio A-cero, led by Joaquín Torres and Rafael Llamazares present a work images selection of the single family house located in Valencia.

We remind you that this housing has a distribution on 3 levels: basement, ground floor and first floor, plus a practicable cover where we have located the solarium. The house has a total floor area of 900,45 m2.

BASEMENT SKECTH

GROUND FLOOR SKETCH

FIRST FLOOR SKETCH

EMPLACEMENT

The house is located in a privileged site and, in fact, it has been relocated to enjoy best views of the sea. The basement, in slope, allows a better use of the space.

For further information about the housing distribution, you can visit the original post clicking by the following image:

VIEWS

The house is defined through emphatic volumes and lines, where orthogonality and geometry prevail, just broken by awnings and overhangs that move back and forth in the facade, giving to the building a dynamic load.

This sculptural character is completed by the projection of the housing to the outside using the black glass. The other dominant material in the construction is the white limestone.

WORK IMAGES

Posted in proyectos, viviendas. 6 Comments.
Comments
Comment from Marcos Decoacer

Impresionante como me gusta la fachada qe es mármol?

Comment from Jesús

Muy a cero, muy bonita.

Comment from Fotógrafa en Valencia

Me encanta como sabes mantener tu estilo inconfundible con esos planos en voladizo de cortes oblicuos tan característicos. Me alegra además ver que trabajas también en la Comunidad Valenciana, donde trabajo como fotógrafa 🙂

Comment from Mike

Muy interesante

Comment from FOTOGRAFIA CORPORATIVA

Muy interesante poder ver los planos y los inicios de una obra tan interesante como esta. Gracias por compartir.

Comment from Brisavalencia

Beautiful photos, where is this house located? I’d love to take a walk there)