December 9th, 2013

A-cero presents two proposals for an A-cero Tech nursery

Today the architecture studio A-cero, directed by Joaquin Torres and Rafael Llamazares presents two A-cero Tech proposals for a nursery of 0-3 years old, located in the south of Madrid.

The school has a total area of ​​970 m2, divided into service areas of 290 m2 and children’s areas of 680 m2.

SKETCH

SITUATION

EMPLACEMENT

ELEVATIONS

SECTIONS

FLOOR PLAN

As mentioned above, the nursery has two areas, a service area and other for children.

In the service area of 290 m2 we can find a hall, a storage room for strollers, one teacher’s classroom of 20 m2, the head office, a toilet, a multipurpose room of 40 m2, two warehouses, one menswear and one female, each of 9 m2, a laundry, a kitchen of 46 m2, a garbage room, a facility room, and nearly 60 m2 of circulations.

With regard to the children’s area of 680 m2, we find 12 classrooms with toilet and cribs rooms, with an area of ​​over 50 m2 each. In addition, another 70 m2 of circulation in this area.

VIEWS

In both proposals the nursery consists of two modules connected by a corridor. These two modules correspond to the aforementioned areas. The building further west is intended for common use, while the second module houses the children classrooms.

PROPOSAL 1

Both modules are made of reinforced concrete panels and follow a design of straight and pure lines and inclined planes.

The colours are a constant both inside and outside, very consistent with the purpose of this type of architecture. Thus, the white panels are dressed in colorful shades that run the modules.

Have sought the maximum use of light, having wide modules and opened to the outside through the use of black glass. The overlap of the facade also responds to this nedd of more internal light.

PROPOSAL 2

This second proposal follows the same architectural structure than the first, the only change is the situation and the combination of colors.

In this option the colors in the modules have been introduced in the side walls, compared to the previous option that the colors were in the front facade.

 

Posted in A-cero Tech, Interiorismo, Paisajismo. 8 Comments.
Comments
Comment from A-cerocf

Preciosas propuestas… A mi me hubiese encantado ir a un colegio así.

Comment from Maria Esther Rodríguez Gómez

Que “monada” las dos propuestas son lindisimas…Me gusta el exterior de la 1 y el interior de la 2…son ua chulada. Felicidades!!!!

Comment from HELGA CABALLERO

Hubiera sido divino ir a una escuela así, absolutamente apetecible.Muy bonitas. HELGA CABALLERO

Comment from Anonymous

Vaya, pues aqu’i alguna curva de las vuestras no hubiera estado de más, al menos en los interiores. Hubiera hecho las formas algo más dulces y tanto conceptualmente como funcionalmente, habría sido más intuitivo relacionarlas con los niños. ángulos agudos, esquinas y rincones, aparte de agresivos visualmente, pueden resultar poco prácticos. Aunque entiendo que tectónicamente es mucho más solvente. De todos modos emi comentario es más por apuntar algo, por lo demás es un buen proyecto, que, una vez más agradezco que compartáis. Un saludo

Comment from Rockabilly Vampire

Por cierto, el anónimo anterior soy yo: The Rockabilly Vampire.

Comment from Lore

¿Este es el proyecto para el barrio de Los Molinos en Getafe?

Una pasada esas escuelas

Comment from MOCHILAPARACAMARA

Muy buena propuesta, cuando el proyecto esté listo saldrán unas fotos excelentes.